Close

10. januar 2023

Skal du være en del af spændende klinisk forskning inden for neurologi og har du lyst arbejde som forskningsassistent/forskningsårstuderende?

Hvad tilbyder vi:

  1. At indgå i et godt, trygt og innovativt forskningsmiljø. Du vil blive en fast del af vores forskningsgruppe og du vil blive tilknyttet ph.d. studerende og afdelingslæge på Neurologi AUH Mia Bisgaard Heintzelmann.
  2. At opnå klinisk forskningserfaring, herunder assistere til MR skanning og mulighed for oplæring i MR skanning, objektiv neurologisk undersøgelse og introduktion til kognitiv testning.
  3. Basal forskningserfaring, herunder arbejde med projektprotokol, Videnskabsetisk Komite, databehandling og artikelskrivning(? JB det forventes vel at få ud af et forskningsår?)

Hvad søger vi:

En medicinstuderende med nysgerrighed over for forskning i neurologi og lyst til at arbejde som forskningsassistent og evt. som forskningsårsstuderende. Det foretrækkes at man er på kandidatdelen af studiet, men er ikke et krav.

Hvem er vi:

Plasticity and Disease Group under Center for Funktionel Integrativ Neurovidenskab (CFIN). Gruppen er en innovativ forskningsgruppe der primært arbejder med forskellige former for neuroimaging og den sjældne sygdom Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS). Gruppen består af en professor i neurologi, speciallæge i neurologi/ph.d. studerende, en læge i post doc stilling på MR centeret, en ph.d. studerende med baggrund i idræt samt en forskningsassistent med baggrund i neuroscience. Vi har kontorer på både AUH Skejby samt i Universitetsbyen.

Baggrund:

ALS er meget alvorlig og sjælden neurodegenerativ sygdom kendetegnet ved hastigt progredierende pareser der medfører død gennemsnitligt 2-4 år efter diagnosen. Der eksisterer ingen kurativ behandling. Årsagen til sygdommen kendes endnu ikke, men en af de dominerende hypoteser er motorneuron celledød pga kortikal hypereksitabilitet medieret af et mismatch mellem neurotransmitterne Glutamat og GABA, hvilket vi i øjeblikket undersøger i et longitudinelt studie med en ny form for MR spektroskopi.

Derudover har forskning i de senere år vist at ALS ikke kun er en sygdom der rammer motorneuronerne, men også medfører kognitive, adfærdsmæssige og socio-emotionelle ændringer. Der er i gruppen tidligere undersøgt ændringer i emotionel perception blandt ALS patienter, og en mulighed er at arbejde videre med dette i et evt. forskningsår, men andre emner inden for ALS kan være alternativer.

Arbejdets omfang

1) Forskningsassistent: Assistance til MR scanninger og projektkoordination. Scanningstidspunkterne tilpasses patienternes mulighed for deltagelse og arbejdstiderne er derfor fleksible med ind i mellem behov for scanning sene eftermiddage/aften eller nogle timer i weekender. Det foranlediger omvendt fri på andre tidspunkter.

2) Forskningsår: 37 timer pr uge. Arbejdstiderne kan være fleksible.

Hovedvejleder vil være Professor Jakob Udby Blicher, CFIN/Neurologi Aalborg Universitetshospital Medvejleder vil være Mia Bisgaard Heintzelmann, CFIN/Neurologi Aarhus Universitetshospital

Ansøgningsfrist:

Snarest.

Start: 2023, efter aftale.

Kontakt:

Mia Bisgaard Heintzelmann
Afd.læge, ph.d.stud.
Neurologi AUH/ CFIN AU
E-mail: minielse@rm.dk