Close

18. marts 2023

MatchPoints Conference: Global Health Challenges and Solutions

Den 11.-13. maj afvikler Aarhus Universitet i samarbejde med Aarhus Kommune MatchPoints konference om Global Health Challenges and Solutions.

COVID-19-pandemien viste, hvordan en sygdom kan sætte hele verden på den anden ende. I fremtiden får nye sygdomme store konsekvenser for den globale sundhed. En række infektionssygdomme, der traditionelt har ramt fattige lande, forsvinder, mens endnu ukendte sygdomme dukker op og spreder død og lidelse. Samtidig spreder mange af de sygdomme, som vi er vant til at forebygge og behandle i Vesten, sig i store dele af verden, hvor sundhedssystemerne endnu ikke kan håndtere dem. MatchPoints-konferencen ’Global Health Challenges and Solutions’ tager temperaturen på den globale sundhed og sætter fokus på temaet via fire spor:

  • Pandemics
  • Mental Health Conditions and Chronic Disease
  • Global Health Inequality
  • Sustainability and Health

Mød førende forskere, ph.d.-studerende, politikere, sundhedsaktører, kulturpersonligheder og NGO’er, der i oplæg og debatter sætter fokus på udfordringerne og foreslår løsninger til at øge den globale sundhed. Konferencen torsdag og fredag foregår på engelsk. Lørdag foregår programmet på dansk og er rettet mod offentligheden.
Konferencen er ejet af HEALTH, men tværfagligt tilrettelagt, og er blevet til i samarbejde med blandt andet CISU, Arla, Novo Nordisk, Lundbeckfonden, Region Midtjylland, Folkeuniversitetet og i samarbejde med flere NGO’er.

Læs mere og register dig på www.matchpoints.au.dk (Bemærk der er reduceret pris for studerende).

Lær mere om de 4 faglige spor her: https://matchpoints.au.dk/conferenceprogramme/the-four-tracks