Close
Introduktion

Litteratursøgning er en vigtig del af alt forskning og giver mulighed for finde alt den nye forskning. For at lave en optimal søgning er det vigtigt, at man har defineret sit forskningsspørgsmål, og ud fra dette udpeger nøgleord som kan indgå i ens søgning.

Ressourcer

Vejledninger til at lave en systematisk litteratursøgning er udarbejdet af AU Library og kan findes på deres hjemmeside.

Systematisk litteratursøgning


Databaseadgang gennem AU Library.

Databaser AU Library


For forskningsårsstuderende og Ph.D.-studerende tilbydes kurset ”Literature search in medical databases”. For forskningsårsstuderende udbydes desuden kurset ”Systematic litterature search”. Man kan læse mere om de forskellige kurser i Aarhus Univeristets kursuskalender.

Kursuskalender


Det er muligt at booke en sundhedsfaglig bibliotekar igennem AU Library som kan hjælpe med din søgning.

Book en bibliotekar

Databaser

Stort set alle relevante videnskabelige artikler bliver samlet i litteraturdatabaser. AU Library tilbyder den studerende gratis adgang til en lang række databaser og artikler.


PubMed

Den største kilde til litteratur inden for sundhedsvidenskabelige emner. Databasen dækker blandt andet medicin, molekylærbiologi, naturvidenskab, folkesundhed og idræt. AU libary tilbyder et introduktionskursus til brug af PubMed som bliver afholdt hver onsdag. Læs mere på AU Library.


Embase

Database som indeholder litteratur indenfor både biomedicin, farmakologi, toksikologi og farmaci.


Scopus og Web of Science

Indeholder forskningsartikler fra alle fag. Databaserne giver mulighed for citationssøgninger, som viser hvor mange gange en artikel er citeret af andre.


ClinicalKey

Database som giver adgang til over 1000 bøger og 500 tidsskrifter inden for alle kliniske specialer. Indeholder desuden guidelines, patient information, videoer og billeder.


Cochrane

The Cochrane Library er en samling af databaser som indeholder forskellige typer af høj kvalitet evidens med det formål at understøtte sundhedsfaglige beslutninger. Databasen består hovedsagligt af systematiske reviews og metaanalyser samt randomiserede kliniske kontrol studier.

Referenceværktøjer

For at håndtere og organisere ens søgninger kan man gøre brug af forskellige referenceværktøjer. Disse kan også bruges til at henvise til de forskellige artikler i dit skriftlige arbejde.


EndNote

AU Library giver adgang til gratis brug af EndNote og har samlet vejledninger til brug af programmet på deres side.

Vejledning ved brug af Endnote


Mendeley

Gratis referenceværktøj.


Zotero

Gratis referenceværktøj.