Close

3. november 2018

Næste symposium bliver et SEXposium – når forskning bliver sexet

Sexposium - når forskning bliver sexet - Selskab for Medicinsk Studenterforskning

SMS arrangerer hvert år symposier i samarbejde med en anden studenterforening. Symposierne er en del af en symposierække om vejen fra forskning til klinikken. I år drejer det sig om sex i samarbejde med GO-Aarhus.

Selskab for Medicinsk Studenterforskning præsenterer for fjerde gang et forskningssymposium med udgangspunkt i et højaktuelt sundhedsvidenskabeligt emne, der belyses fra en forskningsorienteret vinkel. Denne gang kommer det til at handle om sex, når SMS i samarbejde med Medicinstuderende med interesse for Gynækologi og Obstetrik (GO-Aarhus) onsdag d. 21. november 2018 præsenterer Sexposium – når forskning bliver sexet.

Som foreninger er vi gået sammen for at frembringe et af dagligdagens store tabubelagte emner – sex eller manglende evne til samme. Dette fylder en stor del i den kliniske praksis og kan hos patienter være en social hæmsko, hvad end årsagen er psykologisk eller fysiologisk betinget. Samfundet spiller en væsentlig rolle i at anerkende problemer af denne karakter, og vi ønsker med dette symposium at klarlægge den kliniske forekomst af sexologiske vanskeligheder hos mænd såvel som kvinder, og hvad der eksisterer af behandling og terapi til afhjælpning af dette ellers private emne.

Forskning har været med til at rykke store grænser for, hvordan patienter kan leve med deres sygdom og samtidig have et normalt sexliv, men også for diagnostikken og dermed behandlingen af sexual dysfunktion hos mænd såvel som kvinder.

Til belysning af ovenstående tematikker har vi inviteret tre prominente figurer med hver deres specialitet:

  • Ditte Trolle, speciallæge i gynækologi, adjungeret lektor ved Aarhus Universitet i sexologi, der vil belyse mere psykosociale problemstillinger hos mænd og kvinder.
  • Hans Jørgen Kirkeby, dr.med., speciallæge i urologi, klinisk lektor ved Aarhus Universitet, der vil belyse anatomisk/fysiologisk impotens hos mænd og behandlingen indenfor dette.
  • Morten Krogh Herlin, PhD-studerende, Børn og Unge, Aarhus Universitethospital, der vil belyse forskning indenfor Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) syndrom, herunder behandling af vaginal agenesi.

Foredragsholderne er inviteret til enkeltvise præsentationer samt en åben paneldebat og diskussion med symposiets deltagere. Du kan se hele programmet på siden for symposier.

GO-Aarhus og Selskab for Medicinsk Studenterforskning byder alle med interesse for sex indenfor i Universitetsparken til en aften i sexologiens tegn. Arrangementet er for alle – ikke kun medicinstuderende. Arrangementet er gratis og kommer til at foregå i Bartholinauditoriet, Aarhus Universitet (bygning 1241, lokal 135), kl. 17-19.30.

Følg med her på vores hjemmeside, hvor vi løbende vil opdatere programmet, eller tilmeld dig begivenheden på Facebook.