Forskningsår med start 1.september 2023: Ny non-invasiv metode til diagnostik af komplicerede muskuloskeletale infektioner?
Vil du være med til at undersøge om det er muligt at udvikle en non-invasiv metode til at diagnosticere komplicerede muskuloskeletale infektioner? Så er det måske netop dig, at afdelinger fra Molekylærmedicinsk (MOMA), Infektionssgydomme, Klinisk Mikrobiologisk, og Ortopædkirurgisk, AUH, søger som forskningsårsstuderende med start 1. september 2023.
Om forskningsprojektet
Muskuloskeletale infektioner er vanskelige at behandle og behandlingen medfører ofte varige mén for patienten. En af grunden hertil er at diagnostikken er kompleks og ofte en langsommelig proces, som kræver invasive tiltag. Et hurtigere, non-invasivt og mere sensitivt diagnostisk værktøj vil radikalt kunne forbedre behandlingen af disse komplekse infektioner.
Formålet med forskningsårsprojektet er at undersøge om vi kan finde en ny metode til at diagnosticere komplicerede muskuloskeletale infektioner via en konventionel blodprøve. Det er et klinisk studie på AUH, hvor projektet går ud på at indsamle prøver fra patienter med komplicerede muskuloskeletale infektioner. Dit arbejde vil bestå i at identificere patienter, inkludere dem i studiet, indtaste data i redCAP, få planlagt prøvetagning mens de modtager behandling og i follow-up perioden før de afsluttes til egen læge. Det vil være patienter både på Ortopædkirurgisk og Infektionsmedicinsk afdeling. Laboratoriearbejdet vil udføres på MOMA.
Din rolle
- Du vil blive ansvarlig for dit eget forskningsprojekt og få erfaring med alle processer i et forskningsprojekt: protokolskrivning og fundraising, ansøgninger om projektgodkendelser, databehandling og – analyse, manuskript til mindst en videnskabelig artikel med dig som førsteforfatter, og præsentation af videnskabelige resultater på konferencer.
- Du vil i hele processen få kyndig supervision af et stærkt interdisciplinært vejlederhold, med vejleder fra alle fire afdelinger.
- Vi har modtaget en bevilling til studiet, hvilket inkluderer lønnen til en forskningsårsstuderende, men det forventes at du bidrager med at søge yderligere midler hjem.
Interesseret?
Om dig
Du er engageret med interesse i at fordybe dig i klinisk forskning og ikke bange for at kaste dig ud i nye ting. Tidligere forskningserfaring og med ansøgninger er en fordel.
Ansøgning
Hvis ovenstående har vakt din interesse, så send snarest en kort motiveret ansøgning (max 1 side) samt CV til nedenstående, som også gerne besvarer spørgsmål om projektet. Deadline for ansøgning er 25. februar og samtaler foregår eftermiddag uge 9 på AUH.
E: Matsbue@clin.au.dk
T: +45 25 59 92 94
Forskningsgruppen:
- MOMA (cheflæge, PhD, Ole Halfdan Larsen)
- Klinisk Mikrobiologisk afdeling (afdelingslæge, PhD, Lise Erikstrup)
- Ortopædkirurgisk afdeling (1. reservelæge, adjunkt, PhD, Mats Bue)
- Infektionssygdomme (1. reservelæge, PhD, Nis Jørgensen)