BØRN OG UNGE SØGER TO FORSKNINGSÅRSSTUDERENDE
Sengevædning er den hyppigste, kroniske børnesygdom med stor indvirkning på børnenes trivsel. Vi har på Børn og Unge udført store genetiske studier af børn med sengevædning, som er publiceret i det meget anerkendte tidsskrift ”the Lancet – Child & Adolescent Health”. Disse nye genetiske studier peger på varianter i genet HCRTR2 (en hypokretin- receptor) som en risiko for at udvikle sengevædning. En hypokretin-receptor-antagonist (blokerer receptoren), nemlig lægemidlet Suvorexant, er i litteraturen beskrevet effektivt til at behandle ét barn med sengevædning. Vi ønsker at undersøge, om man kan behandle behandlingsrefraktære børn med sengevædning med dette lægemiddel. Yderst relevant for alle de børn, der i dag ikke har effekt af den behandling, vi kan tilbyde.
Sideløbende med dette projekt, er vi involveret i et stort skoleprojekt, hvor man ønsker at indsamle normaldata (vægt, højde, blodtryk) på 10.000 danske børn. Dette i samarbejde med Regionshospitalet Gødstrup og Aalborg Universitetshospital. Her vil vi indsamle hjemmemålinger på 1000 børn. Sådanne data er ikke tilgængelige og er helt essentielle for at undersøge, hvordan børn med sengevædning adskiller sig fra børn uden sengevædning (især ift. urinproduktionen samt blærekapacitetet), og dermed blive klogere på årsagerne til sengevædning.
Ønsker du at blive en del af disse spændende forskningsprojekter, da kontakt:
Cecilie Jørgensen, MD, PhD – cecisi@rm.dk, 61161606
Du vil som forskningsårsstuderende blive tilknyttet et meget aktivt forskningsmiljø hos Børn og Unge. Din hovedvejleder vil være lærestolsprofessor Søren Rittig / overlæge Kostas Kamperis. Du kan forvente at opnå mindst én international, videnskabelig publikation som førsteforfatter. Der vil være gode muligheder for at gå videre med et PhD forløb.