Close

5. november 2019

Blå blink, børn og forskning – Symposium i børnetraumatologi

Selskab for Medicinsk Studenterforskning præsenterer i samarbejde med Studerendes Anæstesiologiske og Traumatologiske Selskab (SATS) og Pædiatrisk Interesseorganisation for Studerende Aarhus Universitet (PISA) symposiet ”Børnetraumatologi – behandling og forskning”.

Hvad gør man når et barn kommer akut til skade? Er der større udfordringer i intensiv behandling blandt børn, end der er blandt voksne? Og hvad nu hvis man mistænker, at et barn ikke har været ude for et uheld men med overlæg er blevet skadet? Det er nogle af de spørgsmål, vi har sat os for at få svar på til det tværfaglige symposium i Børnetraumatologi. Derudover stiller vi det vigtigste spørgsmål af alle: Hvordan ved vi, hvad vi skal gøre i disse situationer?

Symposiet bliver afholdt tirsdag d. 19. november, kl. 16.30 – 19.00. Selskab for Medicinsk Studenterforskning, Studerendes Anæstesiologiske og Traumatologiske Selskab (SATS) og Pædiatrisk Interesseorganisation for Studerende Aarhus Universitet (PISA) har i fællesskab fået fat i 4 helt fremragende oplægsholdere fordelt ud på 3 spændende foredrag, som er holdt i et niveau, hvor alle semestertrin kan være med.

Niels Juul er overlæge på Bedøvelse og Operation, hjerne- og rygkirurgi ved Aarhus Universitetshospital, formand for overlægerådet og derudover har han forsket flittigt i akutte problemstillinger bl.a. om hvordan blodtab under en craniofacial operation påvirker børn.

Jens Aage Kølsen Petersen er overlæge på Bedøvelse og Operation, forberedelse og opvågning Nord 1-2 ved Aarhus Universitetshospital og har forsket i bl.a. den danske akuthelikopterdatabase. Han er desuden forfatter til bogen ”Praktisk væske- og elektrolybehandling” og arbejder til daglig med præhospital behandling af akutte børn i akutlægehelikopter og lægebil. Sammen med Niels Juul vil han stå for det første oplæg om præhospital og traumecenterbehandling og -forskning.

Marianne Birkebæk Møller er overlæge på Intensiv Øst ved Aarhus Universitetshospital som en del af teamet ved Center for Medfødte Hjertesygdomme, hvilket er et område som Marianne også har forsket i. Hun vil i det andet oplæg fortælle om intensiv behandling af børn og forskning i dette.

Louise L. Bechmann Zaupper er speciallæge i pædiatri, ansat ved Børn og Unge Aarhus Universitetshospital, hvor hun er lægelig ansvarlig for Spiserehabiliteringsteamet. Derudover er hun konsulent ved Privathospitalet Mølholm og har forsket i blandt andre ting astma medicinering under graviditet og risiko for medfødte misdannelser. Hun vil i det tredje oplæg fortælle om hvad man gør, når der er mistanke om at der er begået vold mod et barn.

Aftenens program

16.30 – 16.35Velkomst ved SMS, SATS og PISA
16.35 – 17.25Oplæg 1: ”Præhospital og Traumecenter”
Niels Juul og Jens Aage Kølsen Petersen
17.25 – 17.50Pause med sandwich
17.50 – 18.25Oplæg 2: ”Intensiv behandling og forskning”
Marianne Birkebæk Møller
18.25 – 19.00Oplæg 3: ”Mistanke om vold mod børn”
Louise L. Bechmann Zaupper

Vi glæder os til at se så mange som muligt til en spændende aften, hvor alle kan være med. Få opdateringer på Facebookbegivenheden.