Close

31. oktober 2018

SMS afslører paneldebattens tema og paneldeltagere til KMS19

Kongres for Medicinsk Studenterforskning - debat

Den 11. Kongres for Medicinsk Studenterforskning, der løber af stablen d. 21. – 24. marts 2019, tager udgangspunkt i ansvarlig forskningsformidling og kan til paneldebatten præsentere to chefredaktører, en læge og professor i filosofi samt en læge og lokalpolitiker.

Kongres for Medicinsk Studenterforskning 2019 foregår d. 21. – 24. marts 2019 på Sandbjerg Gods i Sønderborg. Her vil omkring 100 forventningsfulde studerende deltage med enten en poster eller en oral præsentation i en af sessionerne i løbet af kongressen.

Tilmeldingen løber fra i morgen d. 1. november, hvor tilmeldingen åbnes på tilmeldingssiden, til d. 30. november 2018, og sker ved indsendelse af abstract. Ved tilmelding er det muligt at vælge mellem en række billettyper. Det bestræbes, at så mange som muligt tilmelder sig via den ordinære tilmelding med selvbetaling med fondsfinansierede midler. Umiddelbart efter d. 30. november får hver enkelt deltager besked pr. mail om de har fået en plads på KMS19, og hvorvidt de skal præsentere en poster eller oralt.

Ansvarlig formidling af forskning

Hvert år har Selskab for Medicinsk Studenterforskning arrangeret en paneldebat med et tema og deltagere fra både det akademiske miljø og lægmænd med interesse eller baggrund inden for temaet. Til KMS19 har Selskab for Medicinsk Studenterforskning valgt temaet Fake forskningsnews og er et resultat af det boom af videnskabsformidling i alverdens sammenhænge, som i højere grad ses i den offentlige debat, i pressen og på de sociale medier.

Kongressen lægger op til debat af spørgsmålet, om denne videnskabsformidling er ordentlig og troværdig. Selskab for Medicinsk Studenterforskning har derfor inviteret en række prominente personer inden for journalistik, politik og forskning til at komme og debatere disse problemstillinger. Selskab for Medicinsk Studenterforskning har glæden af at kunne præsentere:

  • Jacob Ilsø Klærke, læge og regionsrådsmedlem for Socialistisk Folkeparti (SF).
  • Poul Madsen, journalist og chefredaktør på Ekstra Bladet.
  • Vibeke Hjortlund, journalist og chefredaktør på videnskab.dk
  • Klemens Kappel, cand.med., cand.phil., Ph.D. og professor i filosofi på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet.

Du kan læse mere om paneldeltagerne på siden for KMS19: Kongres for Medicinsk Studenterforskning 2019.

Foredragsholdere under KMS19 og programmet vil løbende blive offentliggjort her på studenterforskning.dk, så hold øje med hjemmesiden. Du kan også følge os på Facebook eller tilmelde dig begivenheden for KMS19 på Facebook, som vi også vil opdatere med informationer løbende.