Close

22. september 2021

Synapse – så er vi i gang igen!

Onsdag den 15. september afholdte Selskab for Medicinsk Studenterforskning (SMS) sit første fysiske arrangement for forskningsårsstuderende efter corona – og det var en succes

Corona-nedlukningen har taget hårdt på os alle. Hjemmearbejde og Zoom-møder bliver tungt i længden, og er man startet op som helt ny i en forskningsgruppe, er det ekstra svært at lære sine nye kollegaer at kende. Lige så snart restriktioner blev lempet, inviterede SMS derfor til et fagligt og socialt arrangement for forskningsårsstuderende, hvor de kunne skabe noget netværk og samvær med hinanden. 

Vi brugte sommerferien på at stable arrangementet ”Synapse” på benene og håbede blot, at der var nogle forskningsårsstuderende, som ville have lyst til at deltage. Og det var der heldigvis. På trods af forfærdeligt regnvejr dukkede hele 46 studenterforskere op – både helt nye og nogle, som havde været i gang med forskningen i flere måneder.

Arrangementet startede kl. 16.30 og blev skudt i gang med et oplæg af Omeed Neghabat, formand for PhD-foreningen, om hvordan man får det bedste ud af sit forskningsår. Dette blev efterfulgt af et kort oplæg af formanden for SMS, Aimi Hamilton, omhandlende nogle af de praktiske informationer, som er gode at kende til, når man laver forskning.

Omeed Neghabat under sit oplæg om hvad man skal forvente som studenterforsker.

Dernæst blev alle delt ud i grupper for at lære hinanden bedre at kende. Her lavede de studerende forskellige aktiviteter inden Morten Pilegaard, som bl.a. underviser på de eftertragtede PhD-kurser: Basic & Advanced Written English, rundede aftenens faglige del af med et fremragende oplæg om, hvordan man laver et godt kongresabstract. Som afslutning på en god eftermiddag var der pizza, sodavand og hygge. I kan læse det fulde program nederst i artiklen.

Morten Pilegaard afsluttede aftenens faglige del med sit oplæg om det gode kongresabstract.

Det bedste ved hele arrangementet var at se, at snakken gik lystigt blandt de studerende og at mange valgte at blive hængende længe efter aftensmaden. Vi fra SMS siger mange tak for fremmøde og feedback fra de deltagende og går allerede nu i gang med at planlægge det næste ”Synapse” arrangement, som afholdes i februar 2022.

Fuldt program

16.30 Velkomst (Ditte Rasmussen og Camilla Wibrand)
16.35 Oplæg: Tips og tricks/Hvordan laver man god forskning? (Omeed Neghabat)
16.50 Oplæg: Praktiske informationer og hvor kan man søge hjælp (Aimi Hamilton)
17.00 Networking i mindre grupper (Introduktion og navneleg 5 min, Margretheskål-leg 10 min, mini-pubquiz 15 min)
17.30 Pause med kaffe/the
17.45 Oplæg: Hvordan skriver man et godt abstract? (Morten Pilegaard)
18.15 Pizza, hygge/networking og tid til spørgsmål
19.15 Afslutning og tak for i dag