Close

12. november 2018

Stjerneforedrag i anledning af Aarhus Universitets 90-års fødselsdag

I år er det 90 år siden, at Aarhus Universitet begyndte sit virke. I denne anledning inviterer universitetsledelsen til en foredragsrække med en topforsker fra hvert fakultet. Den 20. november afholder Health det første foredrag.

Læge og professor MSO Trine Mogensen afholder d. 20. november 2018 det første stjerneforedrag under overskriften: ”Hvorfor reagerer mennesker forskelligt på infektionssygdomme?”.

Både studerende og medarbejdere er inviteret til foredragsrækken, der omfatter fire foredrag fra hvert af de fire fakulteter; Health, Science and Technology, Aarhus BSS og Arts. Trine Mogensens foredrag handler om hendes forskning i menneskets forskellige modtagelighed overfor infektionssygdomme.

Der er stor forskel på hvor modtagelige mennekser er for smitte med infektionssygdomme. En række faktorer spiller ind på hvordan forløbet udvikler sig, heriblandt genetik, køn, livsstilsfaktorer, medicin, mikrobiom (bakterier i mave-tarm-kanalen, huden osv.) og andre faktorer i miljøet. Trine Mogensen vil i hendes stjerneforedrag fortælle om hendes forskning, hvor hun har specielt fokus på medfødte genetiske faktorer og immunsystemets funktion.

Stjerneforedragene foregår alle i Peter Bøgh Andersen Auditoriet på Katrinebjerg, og der serveres kaffe og kage i pausen til alle fire arrangementer.

Tilmeld dig foredraget her

Læs mere om foredraget på Aarhus Universitets hjemmeside. Du kan følge med gennem Facebook-begivenheden her: Stjerneforedrag om infektionssygdomme.