Close

18. oktober 2018

Skarpe hjerner vandt Challenge Track til Medical Innovation Day 2018

Innovation og tværfaglighed kan løse forskningsproblemer

Den 4. og 5. oktober 2018 løb den anden udgave af Medical Innovation Day af stablen på Aarhus Universitetshospital Skejby. Arrangementet var arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med INNO-X Healthcare. Det var to spændende dage men masser af innovative tanker og særdeles spændende key-notes med alt fra administrering af en stor hedgefond til overgangen fra akademiker til entrepreneur.

De deltagende var inddelt på to forskellige spor, hvor “Innovative Ideas” var en mulighed for at komme og præsentere sin egen idé, samt få gennemarbejdet den i samarbejde med erfarne iværksættere. Det andet spor “Challenge Track” bestod af to dage, hvor deltagere fra forskellige fakulteter arbejde med forskellige udfordringer, som de var blevet stillet af forskellige medicinalselskaber, herunder LEO Pharma, Rosche og Novartis.

Jeg deltog selv på Challenge Track og jeg havde faktisk ikke de helt store forventninger til arrangementet ud over, at jeg da håbede på, at jeg ville få et lidt større indblik i den innovative process, så jeg kan overføre det til mine egne eventuelle projekter i fremtiden. Dagen startede ud med, at vi blev sat sammen i vilkårlige grupper, hvorefter vi skulle bygge en bygning af LEGO, som vi skulle bestemme værdien af. Det var mest for at ryste os lidt sammen, så vi var klar til to travle dage med samarbejde på tværs af uddannelser. Efterfølgende blev vi præsenteret for vores udfordring, som i vores tilfælde omhandlede de problemer, som kliniske studier har med at rekruttere og fastholde patienter. Vi blev så løbende lært op i dele af den innovative process som f.eks. udarbejdelsen af en “Need Statement”, ide-udvikling, preto-typing og den gode “pitch”. Alt sammen rigtig brugbare ting, som jeg bestemt kan bruge fremadrettet og som jeg klart kan anbefale.

TrialBank - Medical Innovation Day 2018 - af Kristoffer Poulsen

Teamets idé TrialBank til Medical Innovation Day 2018 af Kristoffer Poulsen.

Vi valgte at fokusere på deltagerrekrutteringen og kort fortalt, så udtænkte vi en model til et rekrutteringssystem, som byggede på en national database for kliniske studier, der gennem kommunikation med hospitaler, patientforeninger og den almene borger, kan lette arbejdet med at finde og opnå samtykke fra mulige deltagere. Herved mener vi, at man potentielt kan hjælpe nogle af de studier, som ikke kan få rekrutteret nok.

Dagene sluttede af med at de forskellige grupper skulle pitche deres idéer for firmaernes repræsentanter og de to bedste gik videre til en finale, hvor også de to bedste fra Innovative Ideas deltog. Og repræsentanterne var så begejstrede for vores idé, at den gik videre til finalen, hvor den faktisk også vandt Challenge Track’et.

Læs om begivenheden i artiklen på AU-siden for INNO-X Healthcare.

Medical Innovation Day forventes at løbe af stablen igen til næste år i et lignende format, så er du interesseret i innovation, så hold dig klar.

Du kan læse mere om Medical Innovation Day på Forskerskolens hjemmeside og på AU-siden for INNO-X Healthcare.