Close

14. januar 2019

Forskningsårsstuderende til projekt ved Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

Forskningsprojektet har til formål at karakterisere plexus choroideus epitelcellelinjer med særligt fokus på NCBE-cotransporteren. 20-50% af patienter med subaraknoidalblødning udvikler efterfølgende hydrocephalus, en tilstand som ubehandlet kan medføre døden. Forskere har for nyligt fundet at den inflammatoriske tilstand, som subaraknoidalblødningen forårsager, leder til et øget udtryk af NCBE-cotransporteren, samt en øget produktion af cerebrospinalvæske.

Som forskningsårsstuderende vil du under tæt vejledning gennemføre en karakterisering af en in vitro model af blod-cerebrospinalvæskebarrieren (BCSFB). Derudover vil du forsøge at blokere NCBE-cotransporteren og dermed hæmme produktionen af cerebrospinalvæske.

Studiet forventes publiceret i et internationalt anerkendt videnskabeligt tidsskrift, med dig som førsteforfatter. Kontor- og arbejdsplads stilles til rådighed og er placeret i et dynamisk arbejdsmiljø, tæt på andre forskningsårs- og ph.d.-studerende. Vi søger en medicinstuderende som kan starte i efteråret 2019. Fondsmidler til løn er bevilliget fra Novo Nordisk Fonden.

Skriftlig motiveret ansøgning samt CV skal være os i hænde senest d. 15. februar. Ansøgning og CV fremsendes til lektor, Helle Damkier på hd@biomed.au.dk eller ph.d.-studerende Laura Øllegaard Johnsen på johnsen@biomed.au.dk.